Verlanglijst: alles wat ik wil zien in "The Batman 2"

Gepubliceerd op 16 maart 2022 om 05:42

De volgende film krijgt binnenkort groen licht - hier is alles wat het moet bevatten!
De afgelopen dagen is er veel gesproken over de sequels van Matt Reeves dwars door het fenomenale "The Batman". Er is al een hele reeks spin-offs van series in de maak en nu er nieuws naar buiten komt over welke ervan verloren gaan en welke in de ijskast zijn gezet, gaan mijn gedachten in een andere richting en een andere vraag; wat gebeurt er met "The Batman 2"?

Gezien de glimmende reacties die "The Batman" terecht heeft gekregen en hoe goed het financieel heeft gepresteerd, voelt het alsof het vervolg waar Reeves over heeft gefluisterd een vanzelfsprekendheid is, maar tot nu toe heeft het geen officieel groen licht gekregen. Dat weerhoudt me er echter niet van om een ​​beetje te dromen en te wensen over wat we in de (al extreem langverwachte) film zouden kunnen zien.

Spoiler alert voor degenen onder u die "The Batman" niet hebben gezien!

Meer Bruce Wayne

Ik waardeer de focus van Reeves en Robert Pattinson op een meer gesloten en geïsoleerde Bruce Wayne die overdag nauwelijks bestaat. Hij heeft de totale transformatie tot een nachtwezen gemaakt, mag een carbon black zonnebril dragen wanneer zonlicht in Wayne Tower gluurt en de "playboy-variant" van Wayne is nog niet geboren. Ik vind het ook leuk dat we, in tegenstelling tot de andere Batman-films, zoveel tijd krijgen met het titelpersonage, dankzij de zeer succesvolle detectivefocus met minder actie en meer dialoog-zware onderzoeksscènes.

Bekijk momenteel lopende films:

  • Uncharted
  • Jackass Forever
  • The Batman


  • Toch moet ik zeggen dat ik Bruce Wayne mis. Dit betekent niet dat ik de anders gebruikelijke galascènes mis of dat ik wil dat Reeves de snelle weg naar een meer traditionele Bruce laat gaan, maar ik wil gewoon meer tijd met deze nieuwe versie die ze hebben gemaakt. Hij is fascinerend en het voelt alsof er veel meer te ontdekken valt in zijn benauwende duisternis.

Dieper graven in "schurkengalerij"

Paul Dano's angstaanjagende Riddler, Colin Farrell's voortreffelijk bombastische Penguin en John Turtururo's koel ingehouden Carmine Falcone zijn allemaal duidelijke hoogtepunten in de film, dus de keuze van antagonisten is buitengewoon succesvol. We hebben ze echter alle drie eerder in andere filmversies gezien en enkele andere personages die verschijnen, zoals de manisch lachende Arkham-gevangene, hebben we ontelbare keren gezien.

Wanneer "The Batman 2" geschreven moet worden, hoop ik dat Reeves dieper graaft in Batmans oneindig rijke "schurkengalerij", tot de nok toe gevuld met onderbenutte en bijna volledig onbekende schurken van alle verschillende variaties. Aangezien de lat voor realisme en toon al is gelegd, zullen we Clayface, Manbat, Killer Croc of andere personages waarschijnlijk niet in de bovennatuurlijke richting zien leunen, terwijl lieren als Calendar Man, Hugo Strange, Ventriloquist en Deathstroke waarschijnlijker aanvoelen. Er gaan al geruchten over dhr. Freeze als een potentiële hoofdschurk, wat interessant zou kunnen zijn in de wereld van Reeves.

Het grote verdriet is dat zelfs The Eraser, het zwervende potlood die Batman en Robin met zijn gumkop probeert uit te wissen en met zijn scherpe potloodvoeten te hakken, waarschijnlijk over een andere film zal moeten gaan staan.

Verdere problematisering van Batman

Een van mijn absoluut favoriete verhalen met ieders leren patch is Sean Murphy's meesterlijke "Batman: White Knight". Het belangrijkste uitgangspunt, dat de Joker is "genezen" en een campagne begint te lanceren om Batman achter de tralies te krijgen voor zijn daden, opent een echt interessante problematisering van Batman die is opgenomen in alle sterkste portretten van het personage. Zijn Batman en zijn schurken van hetzelfde schroot en graan? Zijn het echt alleen willekeurige afbakeningen die hen scheiden? Was het Gotham's kwaad dat Batman creëerde of is het eigenlijk het tegenovergestelde?

Gezien het feit dat Riddler rechtstreeks met Batman communiceert en een soort "antwoord" op hem is, is die problematisering en de kip / het ei-vraag onmiskenbaar ook aanwezig in "The Batman". Het brute en meedogenloze besef van de ideologische verwantschap van de twee personages maakt Batman tot een emotionele atoombom in de verhoorscène (een van de hoogste toppen van de film, met elektrisch spektakel) waar Riddler eigenlijk bedankt voor alle hulp en zijn bewondering uitspreekt.

De schok leidt vervolgens tot een verandering in Batman, dat hij van wraak naar hoop gaat (het hoofdthema van de film dat aan het einde volledig wordt onthuld), maar dat betekent niet noodzakelijk dat Reeves de hierboven beschreven ideeën volledig loslaat. De onthulling dat Martha Wayne ernstig geestesziek was, laat zelfs ruimte voor een verkenning van Bruce (en Batman) als een zeer onstabiel en potentieel gevaarlijk persoon, waar ik van hou.

Een echt coole "pak-up"-scène

De reeks waarin Bruce Wayne (Michael Keaton) gewoon zit en wacht in een schemerig Wayne Manor en "wakker wordt tot leven" wanneer het Bat-signaal door het raam schijnt in onsterfelijke "Batman Returns" is een van de beste Batman-momenten aller tijden, als niet de beste. Soortgelijke scènes zijn te vinden in verschillende Batman-films en worden vaak gevolgd door een soort "pak-up"-scène waarin de weg naar de grot, de grot in si


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb